Otthon végezhető fitness képzések OKJ-s képesítéssel is | mymove.hu

Funkcionális training

Forró Tamás
Az első lépcsőfok egy edző számára, aki ilyen téren fejleszteni szeretné tudását.

Forró Tamás 

Lassan tíz éve személyi edző, sport edző testépítés és fitnesz szakirányon, rekreációs mozgásprogram vezető, gerinc tréner. Emellett két évig fitnesz-wellness asszisztensnek, és animátornak is tanult.
Mindegyik képesítés, végzettség és papír része szakmai tudásának, de nem csak az a fontos, mit sajátít el elméletben egy edző. Nagyon fontos átlátni, érzékelni minden apró tényezőt, összefüggéseket, amihez elengedhetetlen a szakmai tapasztalat, és a folyamatos önképzés. Ezek mellett fontos tényező, hogy milyen mozgáskultúrával, gyakorlati háttérismerettel rendelkezünk.

 Ez utóbbi kifejezettem a funkcionális edzés világában fontos, hiszen minden mozdulatot ránézésre érezni kell, és ismerni, hogy az hogyan is hat és mit dolgoztat meg. Szerencsére igen sok sportágában jártas és így elsajátíthatott sok különböző mozgásanyagot. A parkour avagy "free running"-nak köszönhetően világtalálkozókra jutott ki, ahol élőben láthatta több nemzet egyforma, mégis különböző mozgásformáit, emellett a sport által reklám- és filmforgatásokon is részt vett. Korábban vízilabdázott, ami hasznos volt a magasabb sűrűségű közeg, a felhajító erő megismeréséhez, amit később rehabilitációs- rekreációs jelleggel tudott alkalmazni, illetve a csapatsportok szellemiségének megtapasztalásához. Parkour pályafutása után egy krónikussá vállsérülés miatt sportágat kellett váltania, ezért kezdett el foglalkozni az edzőtermi - és ellenállással végzett edzésekkel, illetve elkezdett foglalkoztatni a sportsérülésekkel, majd az összes mozgással és az emberi testtel kapcsolatos dologgal.  Hét évvel ezelőtt a konditermi edzései mellett elkezdett egy egyre populárisabb földharc orientált küzdősportot is, ami a Brazilian Jiui Jitsu. Végtelen szabadtestsúlyos gyakorlatot használ fel ez a küzdősport, mely remekül beilleszthető lenne egy konditermi személyi edzés, vagy egy csoportos óra anyagába. Így edzőként előnyben van az, aki nem csak egy sportággal ismerkedett meg élete során. 

"Szerencsésnek mondhatom magam, mert három éven keresztül küzdhettem Dubaiban, jobbnál jobb sporttársakkal, és dolgozhattam konditermekben, mint edző. 

Jelenleg a nehéz esetek a specialitásom, sok problémás ügyfél fordul hozzám, mert bennem nem csak egy edzőt látnak, hanem egy megoldást a betegségeikre."

Funkcionálist training - Online Workshop

Egy kezdő alap óra, amely az első lépcsőfok egy edző számára, aki ilyen téren fejleszteni szeretné tudását.  Amit én is elsajátítottam nem egy év alatt, nem egy lépcsőfokban tettem. Ahhoz hogy tovább léphess, ismerned kell az alapokat. Ajánlom mindenkinek, aki emberekkel dolgozik, mint edző, és szeretné új perspektívában látni a gyakorlatanyagokat és azok variálhatóságát. Remekül beilleszthető személyi edzésbe, illetve kiscsoportos edzésekbe is. 


Köszönöm, hogy megszavazod a bizalmad nekem, találkozunk a vizsgán! Addig is jó tanulást! 

A képzés során minden online anyag 30 napig elérhető a saját zárt fiókon keresztül, ez idő alatt képzési anyagjaink korlátlanul megtekinthetők a megfelelő fejlettségi szint elérése érdekében. Ezt követően online vizsgaidőpontot kell kérni (nap, óra megjelölésével) az info@mymove.hu e-mail címen. A vizsga egy max. 20 perces videóküldéssel zárul.
A sikert megkoronázva okleveles Funkcionálist training edzőként egy új arcodat mutathatod meg mindenkinek. A névreszóló oklevelet digitális formában küldjük el részedre a sikeres vizsgád után. 

Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • :+36 70/431-87-99
  • E-mail: info@mymove.hu

 

Videó csomagok