Otthon végezhető fitness képzések OKJ-s képesítéssel is | mymove.hu

Interjú Szilvivel

Gyöngyösi Szilvia

Interjú Szilvivel

dátum: 2018-05-02

A MyMove szülinapja alkalmából készült egy mini interjú a suliról, a tanfolyamokról, álmokról, tervekről – és egy picit rólam is… Fogadjátok szeretettel! Szilvi

 Ki volt Gyöngyösi Szilvi a „MyMove” előtt?

Gyöngyösi Szilvi a szíve mélyén mindig is fitness-edző volt, presenter, aki a sportos és egészségtudatos hölgyeket segítve, mindig megújulva egy új irányzatot szeretett volna teremteni, ahol a vidámság, a pozitív, dinamikus, lendületes irányvonal az alap és erre épülve a fittség, az egészség és a sport dominál.  Ehhez 2011-ben létrehozta és terjesztette a saját elképzelésére épülő GrandUp™-életérzést és fitness-vonalat.

"A sportolás mellett ekkor még főállásban dolgoztam a divat világában, mellette tartottam az óráimat, szőttem az álmaimat. Mivel ez a „mellékvágány” egyre erősebben volt jelen az életemben, viszont a divatcégnél már nem volt elég az a kihívás, amit a munkám támasztott, egyre inkább éreztem, hogy váltanom kell, de nem mertem. Kellett hozzá egy Oravecz Nóri, aki elvezetett beszélgetéseivel addig a kijelentésig, hogy 2017 végén ki mertem mondani: „Nekem a MyMove lesz az életem!  Én a GrandUp™-pal és a fitness-szel szeretnék foglalkozni és megcsinálni az online sulit!”

Milyen tervekkel indítottad el a MyMove-ot egy éve? Mi volt a cél? Mi volt az álmod?

OKJ-s és OKJ-n kívüli képzéseket szerettem volna egy online iskola által nyújtani olyanoknak, akiknek gondot jelent bejárni egy suliba, eljárni rendszeresen az akár elméleti, akár gyakorlati órákra, viszont sporttal szeretnének foglalkozni, a fitness iparág az életük. Nem szerettem volna, hogy ha valaki csak azért „veszik el”, mert nincs meg a szükséges végzettsége, viszont szuperjó tanár és motiváló erő!

Mi volt az első lépés ezek felé az álmok felé?

 

 

 

Nagyon sok projekted van, állandó pörgésben élsz… Ehhez azért kell egy erős háttérország. Nézzük először, hogy szakmailag kinek köszönhetsz sokat?

Először is beláttam, hogy kell mellém egy szakember, aki felnőttképzésben professzionális segítséget tud nekem nyújtani. 2018  elején kezdtük meg az akkreditációs eljárást. Innen gyakorlatilag már nem volt visszaút. Bár csak "félig online" iskolát tudtunk létrehozni az OKJ-s képzéseket illetőleg, de alapjában véve a tapasztalataim alapján – amelyet a hallgatók által adott visszajelzések is alátámasztanak – ez nem okoz olyan mértékű hátrányt, mint amennyire féltem ettől. 

 

Hogyan hatnak rád a kritikák?

Őszintén? Nem foglalkozom velük. Elég öntudatos vagyok, egyedi elképzeléseim vannak, így nem várom el, hogy mindenki egyetértsen az elképzeléseimmel, terveimmel. Amit szeretnék, véghezviszem és nem nagyon foglalkozom azzal, hogy más edzők, presenterek mit csinálnak, mert tudat alatt is befolyásolnának, én pedig szeretnék hiteles és önazonos maradni és szeretném azt megvalósítani, amit az érzéseim diktálnak. Azért azt elmondom, hogy a közvetlen környezetem befolyásolhat, de mivel ők egy támogató közeg, ezért leginkább építő kritikát kapok tőlük, amellyel én is, a GrandUp™ is és az iskola is csak több lesz.

 

Hát igen… Vagy te, a GrandUp™, a MyMove... illetve a többi. Milyen projektjeid futnak jelenleg? Összeszámolható egy kezeden?

Még igen… :) A MyMove, amelynek keretében OKJ-s és kisebb fitness-jellegű kurzusokat viszünk. A Move2you, amely az edzők felülete és ahol otthoni edzésvideókat érhettek el. A Bombanő 40 felett-projekt, amelyet két másik hölggyel képviselünk, és szeretnénk láttatni azt, hogy az élet 40 felett sem áll meg, érettebb korban is lehet az ember lánya fitt, üde, egészséges és jókedvű.

 

… és hány projekt van még a fejedben?

Ó, hát kismillió! :) … de amiben már konkrét eredményeink vannak, az az induló MyLife-oldal, ahol az életmóddal kapcsolatos OKJ-s tanfolyamok lesznek elérhetőek – mint például gyógymasszőr, műkörömépítő, szépségtanácsadó -, illetve itt is lesznek „kis kurzusaink”, úgy, mint színelmélet – stílustanácsadó, sminkes, és különböző masszázstechnikákra irányuló kurzusok.

 

Bizonyára ez is olyan keresett lesz, mint a MyMove…. legalábbis az eredmények azt mutatják, hogy a MyMove-ot szeretik a hallgatók – és a szakma is…

Igen, 2018-ban az Év fitness-iskolája lettünk, szintén 2018-ban az oktatás-kategóriában megnyertük az „Év honlapja”-címet, illetve mi is díjazzuk az „Év MyMove-edzőjét” és az „Év hallgatóját” is.

 

És magánéletben kik támogatnak?

A férjem! Támogat, mellettem áll, segít, ha kell, a gyerekeket ellátja… Egyszóval ő az, aki a legfőbb támaszom. Ő futball-edző, élsportoló, így szakmailag is tud tippeket, ötleteket, tanácsokat adni és külsősként is rálát a terveimre, a megvalósult elképzelésekre és irányt tud mutatni.

 

Hogyan képzeled el magad egy év múlva?

Ugyanígy, tele tervekkel, ötletekkel, sok végzett MyMove-os hallgatóval körülvéve, sok turnéval a hátam mögött! Az iskolát addig is folyamatosan fejlesztjük, újítjuk, rendezvényeket szervezünk. Szeretnénk külföld felé is nyitni. Nagyon kell pörögni, mert most nagyon gyorsan fejlődünk és fel kell venni a ritmust, különben időben elúszunk.

 

Kívánok ehhez neked nagyon sok energiát, sok lelkes hallgatót és velük együtt elért közös szakmai sikereket, a magánéletben pedig sok boldogságot!